Brainwave Entrainment Software

Hangulatjavítás agytréninggel

A Neuro-Programmer 3 innovatív módon viszonyul a hangulatjavításhoz és az érzelmi stabilitás fokozásához.

Kutatások arra utalnak, hogy az állandó negatív gondolatok és a túlságosan is érzelmi beállítódás jellegzetes idegi állapotokhoz kötőknek az agyban, mint pl. adott idegi területek közötti eltérés a két félteke között. Ígéretesek azok a kutatások, melyekben idegi stimulációval korrigálják ezeket a problémákat:

  • Egy szezonális depresszióval kapcsolatos tanulmányban Kathy Berg és David Siever bemutatta, hogy kezelés után az alanyok 84%-a klinikai értelemben már nem volt depressziós, és 100%-uk tapasztalt jelentős depresszió-csökkenést. Az eredmények a szorongás szintjének és a túlzott táplálékfogyasztás arányának csökkenését is mutatták, míg az energiaszint és a motivációs szint nőtt! A résztvevők közül 12-en veszítettek is súlyukból (átlagosan 9,5 fontot) a kísérlet ideje alatt.
  • 2007 végén dr. David Cantor nyilvánosságra hozta egy kontrollált próbakutatásának depresszióval kapcsolatos eredményeit az EEG és Klinikai Idegtudományok Társaság éves konferenciáján. Kutatásában a 14 Hz-es agytréninges stimulációt használók 4 hét után a depressziójukat jellemző pontszám„hatalmas csökkenéséről” számoltak be. A kezelés hosszan tartó változást hozott, ami egy hónappal a kezelés vége után is mérhető volt.

Az NP3 számos agystimuláló programot tartalmaz ezekre és más kutatásokra építve.

Természetesen nincs csodaszer a hangulat javítására és az érzelmi stabilitás létrehozására. Kiterjedt problématerületről van szó, sok okkal és sok lehetséges megoldással. Friss események például, vagy hiányos táplálkozás, magas stressz-szint és alváshiány romboló hatással lehetnek a hangulatra. Ezekben az esetekben az NP3 alfa-théta tréningjeit vagy alvássegítő programjait használhatjuk, hogy kilazuljunk, és egészségesebb életmódot alakítsunk ki.