Brainwave Entrainment Software

A Neuro-Programmer 3 egyedi módon közelíti meg a kreatív ihletet, a brainstormingot és a „kreatív  leblokkolást”.

A kutatások szerint a kreatív személyek idegi tevékenysége kevésbé megjósolható, mint a nem kreatívaké. A kreatív emberek jobbak abban, hogy első ránézésre össze nem illő eszméket új, teljesen eredeti koncepcióvá gyúrjanak össze. Azonban sok művész és író érzi azt, hogy ha sokáig dolgozik egy kreatív projekten, „kifogy az ötletekből”, elveszti a motivációját. Új ingerre van szüksége – ez a módja annak, hogy új idegi kapcsolódások jöhessenek létre, nézőpontot lehessen váltani , hogy stimuláljuk az idegi tevékenység „kiszámíthatatlanságát”, mely napjaink nagy kreatív gondolkodóit jellemzi. Más szóval, a kreatív leblokkolást átélőknek csupán friss tapasztalatra van szükségük, hogy kizökkenjenek lehatárolt gondolkodásmódjukból.

Az NP3-ban vannak olyan programok, melyek elősegítik az eredeti gondolkodást azáltal, hogy véletlenszerű, kiszámíthatatlan idegi stimulációt alkalmaznak. Az NP3 kreativitás programjait használva előjöhetnek évek óta eltemetett emlékeink, új módokon közelíthetünk meg bizonyos helyzeteket, vagy véletlenszerű gondolatok áramlását tapasztalhatjuk meg. Az eredmények sora tulajdonképpen korlátlan, mivel a stimuláció arra való, hogy új ötletek érdekében összekössön korábban egymással kapcsolatban nem álló idegi struktúrákat.

A kreativitás programokon túlmutat, ismert és kutatásokkal is megfelelően alátámasztott tény, hogy a mély relaxáció (akárcsak a meditáció) megnövelheti, felerősítheti a kreativitást. Amikor bizonyos agyhullám-mintázatok keletkeznek, élénk vizualizáció jelentkezik, az emlékek könnyebben áradnak, és könnyebb más szempontból közelíteni a dolgokhoz. Emellett az alapesetben alvás közben kibocsátott agyhullámok létrehozásával „újraindíthatjuk” az agyat. Mondták már Önnek, hogy „aludjon rá egyet”, amikor fontos döntést kellett meghoznia? Ez nagyon jó tanács, mert az agy újraindítja magát alvás közben, ami gyakran új és jobb ötletek felbukkanásával jár együtt.

Művészek és írók százai használják az NP3-at napi szinten. Szinte mindegyikük kidolgozottabb és kreatívabb ötletekről számol be használata közben. Az NP3 használatával ihletett állapotba kerülni ugyanolyan könnyű, mint levegőt venni.